Jeugd

Lessen voor beginners

Beginnende jeugdspelers kunnen wekelijks 1u training volgen om ervaring op te doen met het golfspel. Onder leiding van pro Kenzo komen alle facetten aan bod van het putten tot de swing. Ook wordt er spelenderwijs stil gestaan bij de golfetiquette en de eerste golfregels. Naast het golfspel is er ook aandacht voor de fysieke ontwikkeling en krijgt elke jeugdspeler de kans om met plezier op eigen tempo te groeien in een fijne omgeving. De beginnende jeugdspelers worden in groepen ingedeeld volgens leeftijd en spelniveau. In 2024 vinden de lessen plaats op zondag voormiddag.

Gepland lesdagen en lestijden van 09.30 uur tot 11.30 uur: 7, 21 april; 5, 19, 26 mei; 9, 23, 30 juni; 25 augustus; 15, 29 september; 13 Oktober; 3, 17 november; 1 december.
Vanaf 24 april elke woensdagavond training kort spel van 18.00 tot 19.00 uur.

Interesse in twee gratis introductielessen om te ervaren wat golf is? Contacteer ons.

Stappenplan tot aan handicap 54
Het halen van Clubhandicap 54 bij de jeugd is onderverdeeld in 5 stappen. Bij elke stap hoort een te behalen tassenlabel:

  1. PAR,
  2. Birdie,
  3. Eagle,
  4. Albatross (Golfbaanpermissie)
  5. en uiteindelijk Clubhandicap 54.

Elke stap heeft een aantal vereisten en vanaf tassenlabel Birdie zijn er ook bepaalde vaardigheden in de stap opgenomen. In de laatste stap worden ook de golfregellessen gevolgd en kan de jeugdgolfer een Qualifying kaart over 9 holes lopen. In deze ronde golf moeten tenminste 19 punten gehaald worden om de handicap 54 te halen. Deze Qualifying kaart moet ondertekend worden door een marker met minimaal handicap 54, de marker is de pro of een lid van de jeugdcommissie.

Download het NGF stappenplan

Lessen voor gevorderde jeugdspelers

Zodra jeugdspelers (t/m 19 jaar) handicap 40 of lager hebben gehaald, kunnen ze kiezen tussen een competitief of recreatief lessenpakket.

Competitief traject
Dit traject wordt gekozen door jeugdspelers met een gezonde interesse in golf waarbij het doel is om beter te worden en deel te nemen aan jeugdwedstrijden. Dit traject wordt op maat uitgewerkt met onze homepro. Naast de wekelijkse lessen op zondag zal er ook getraind worden op andere dagen al dan niet in groep.

Recreatief traject
Het recreatief traject is een optie voor jeugdspelers die liever geen wedstrijden willen spelen maar toch graag in groepsverband beter willen worden in het golfspel.

Zij volgen van maart tot en met oktober wekelijks* les op zondag.

* Er wordt rekening gehouden met de schoolvakanties van Nederland en België.