Home Crossmoor Golf Beginnen met golf

Beginnen met Golf

Welkom in de golfwereld! Om het golfspel te leren heeft de NGF in samenwerking met de PGA Holland het 9-stappenplan ontwikkeld, die elke golfer in de gelegenheid stelt zelf te bepalen hoe hij/zij zichzelf wil ontwikkelen. Wil je plezier hebben op de golfbaan, dan kan dit al als je in Stap 1 of 2 bent aangekomen. Op Crossmoor kun je als (aspirant)-lid deze 2 stappen zetten.

Hoe gaat dit in zijn werk?
Als (aspirant)-lid meldt u zich aan bij de receptie van Domein Laurabos (is ook receptie van de golfbaan Crossmoor) . Vervolgens wordt u door de Contactcommissie uitgenodigd voor een introductiegesprek. In dit gesprek krijgt u het NGF (Nederlandse Golf Federatie) 1-9 stappenplan uitgereikt en een “Crossmoor Stappenplan” van start tot WHS (World Handicap System)-handicap 54. Op dit “Stappenplan” is aangegeven welke stappen er nodig zijn om u te helpen bij het toewerken naar belangrijke mijlpalen van baanpermissie en een eerste WHS-handicap. We loodsen u dus door de eerste twee stappen van het 1-9 stappenplan van de NGF. U dient zelf zorg te dragen dat de diverse stappen die u doorloopt door de verantwoordelijke personen die u begeleiden worden afgetekend.

Als u alle stappen van het “Crossmoor Stappenplan” met goed gevolg heeft doorlopen, de kaart is afgetekend en ingeleverd bij en verwerkt door de Ledenadministratie van de vereniging, ontvangt u een golf handicap. Deze is zichtbaar op de digitale NGF golf pas (app: golf.nl) en via “Mijn profiel” op de website van Crossmoor. Toegangscode en wachtwoord hiervoor krijgt u tijdens de introductie van de Contactcommissie.

Wij wensen u veel plezier met het beoefenen van deze prachtige sport.