bekijk vacatures

Hole 14

par 4 stroke 14

Hole 14

Voor veel golfers is hole 14 eindelijk een wat gemakkelijkere hole, na de vier moeilijke waterholes die ze op de 2e helft voor de kiezen krijgen. Maar let op, want hoewel de hole zeker niet moeilijk is, dient hij wel secuur gespeeld te worden om in par te eindigen.

Het gevaar zit op deze hole links op de fairway. Daar is water, daar zijn bomen en daar komt de eerste fairwaybunker in het spel. Door links op te teeën, krijg je een breder landingsgebied. Ook verklein je de kans dat je in de bunker tercht komt. Bij een goede uitvoering van de drive zal de Par-speler iets voorbij de bunker landen en vandaaruit met nog 130 meter te gaan, de green met een ijzer-8 kunnen aanvallen. Richt diep op de green en wees niet te bang om te ver te gaan. De mound achter de green vangt een verre bal wel op.

De bogey-speler wordt aangeraden om ook links op te teeën en af te slaan met een 3-wood vanwege de precisie en dan vanaf de 150-meterlijn naar de green te gaan met een 7-wood of ijzer-5.

Niet onverstandig is om de tweede slag rustig voor de green te slaan en zodoende mogelijke problemen met de bunkers aanweerszijden van de green te vermijden. Een vrijwel zekere bogey blijft voor deze categorie spelers een prima resultaat.

Crossmoor Golf - Championship Course Hole 14

Natuur

De Pimpelmees
[sc_embed_player_template1 fileurl=”/wp-content/uploads/2021/08/cc-hole14-sound.mp3″]

Evenals de koolmees is de pimpelmees een bosvogel die zich heeft aangepast aan de menselijke omgeving. Ook hij broedt graag in nestkasten en komt in de winter dicht bij huis, bungelend aan vetbollen en pindanetjes. Pimpelmezen zijn behendige buitelaars die zelfs op de dunste twijgjes nog voedsel kunnen zoeken. Ze stellen niet veel eisen aan hun leefomgeving en zijn dan ook in steden en grote plaatsen te vinden in tuinen en parken.

Hole 14:

  • Witte Kers (Prunus avium Plena) bij toiletgebouwtje
  • Gewone Essen (Fraxinus excelsior) rechts langs fairway
  • Gele Es (Fraxinus amerikana) links voor de green
  • Vleugelnoot (Pterocarya fraxinifolia) links van de green

Es (Fraxinus excelsior)

De Es is een sterke boom die in Nederland massaal is aangeplant langs wegen en dijken. Het is een redelijk snelgroeiende boom die tot 25 meter hoog wordt. In iedere Es komen zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen voor die elkaar bestuiven waarna er zaden ontstaan die tot diep in de winter in trossen in de boom hangen. Dit in tegenstelling tot de bladeren, die na een nachtvorstje onder de boom liggen. De boom levert goed werkhout op, vooral voor doeleinden waar buigzaam en taai hout nodig is. Tegenwoordig bijv. meubels, ski’s, handbogen e.d.

De Es is bij uitstek een levensboom. Waar de Eik de ingang van de onderwereld was, duidde de Es de uitgang aan. Uit de bladeren werd een middel tegen slangenbeten gemaakt.


Klik op een holenummer voor gedetailleerde informatie over de hole

Chat met ons!
Heb je een vraag?