Wedstrijden

Op Crossmoor zijn er diverse commissies, die voor de leden wedstrijden organiseren.

De wedstrijdcommissie organiseert de weekendwedstrijden, schildjeswedstrijden en clubkampioenschappen; t.w. Strokeplay, Matchplay Individueel, Matchplay Foursome.

Ladiesday, Herendag, Seniorendag en Par3/Zomeravond organiseren met name wedstrijden gedurende de week, met uitzondering van de Par 3 Cie, welke ook op zaterdag wedstrijden organiseert.

Voor de wedstrijden worden afwisselende spelvormen gehanteerd. Naast de gebruikelijke individuele qualifying strokeplay- en stablefordvormen, worden ook niet-qualifying funwedstrijden georganiseerd, soms ook in teamverband. De qualifying wedstrijden tellen mee voor het jaarlijkse klassement dat uiteindelijk een overall winnaar genereert , bijv. de 8 beste scores van x wedstrijden, zoals bijvoorbeeld “Lady of the Year”, of “Heer van Crossmoor” etc. Vaak wordt het wedstrijdseizoen afgesloten met een gezellig diner. In de winter worden er ook een aantal wedstrijden georganiseerd. Sommige wedstrijden staan open voor leden van andere clubs.

Een jaarlijks terugkerende wedstrijd is de “Old Grand Dad”. Grootvaders kunnen tegen een geringe bijdrage lid worden van de landelijke stichting Old Grand Dad en zijn daarmee gerechtigd om in te schrijven voor deze wedstrijd.

Voor alle wedstrijden is een wedstrijdreglement van kracht. Lees hier het betreffende wedstrijdreglement. Deelnemers aan een door de wedstrijdcommissie(s) georganiseerde wedstrijd hebben gedurende de wedstrijd voorrang op niet-deelnemers, ook als op meerdere Tees wordt gestart. Inschrijving kan vanaf 3 weken voor de wedstrijddatum via computer thuis, de App of op de zuil in het clubhuis. De wedstrijdindeling wordt 2 dagen voor de speeldatum via de website gepubliceerd. Bij een afmelding, na gemaakte en gepubliceerde wedstrijdindeling, dient men toch het inschrijfgeld te voldoen. Afmelden kan telefonisch bij de betreffende wedstrijdleiding.