bekijk vacatures

Hole 2

par 3 stroke 17

Hole 2

Hoewel er genoeg golfers zijn die eigenlijk hole 17 met een stroke index van 18 lastiger vinden, is hole 2 de op een na makkelijkste hole van Crossmoor. Maar wat is gemakkelijk? Als je geen moeite hebt met lengte en je kunt je bal goed recht slaan, zal het niet moeilijk zijn om met één slag op de green te komen.

Probeer niet te forceren met een laag ijzer of een wood, wat nogal eens leidt tot een bal links of rechts in de rough, of onder de bomen. Soms zo moeilijk vindbaar dat je beter meteen een provisional kunt slaan.

Golfers met een hogere handicap doen er verstandig aan om goed recht te slaan en op die manier met de tweede slag de green te bereiken.

Wanneer de pin links achter de greenside bunker is gestoken, neem dan niet teveel risico en speel “gewoon” midden op de green.

Crossmoor Golf - Championship Course Hole 2

Natuur

De Koolmees
[sc_embed_player_template1 fileurl=”/wp-content/uploads/2021/08/cc-hole2-sound.mp3″]

Het is misschien wel het bekendste vogeltje van Nederland: de koolmees. Vrijwel iedereen die een nestkast in tuin of park heeft hangen kan wel bijna rekenen op de aanwezigheid van deze geel-groen-zwarte acrobaat. Mannetje en vrouwtje lijken sterk op elkaar, maar zijn toch goed te onderscheiden. Mannetjes hebben namelijk een flinke brede zwarte stropdas over de borst hangen, terwijl dat bij de vrouwtjes slechts een dun sjaaltje is. De Koolmees is vermaard om zijn repertoire aan geluiden. Een beetje koolmees kent wel 40 varianten op de koolmeeszang. Door overal in zijn territorium een ander deuntje te zingen, denken mezen uit de omgeving dat het gebied al druk bewoond is door koolmezen. Over elkaar voor de gek houden gesproken… De buurmees past precies dezelfde truc toe! In Nederland leven veel meer koolmezen dan er natuurlijke boomholten zijn; een groot deel van de mezen bewoont dan ook een nestkast. Ook de wintersterfte is door gul gegeven vetbollen en pindanetjes lager dan in een natuurlijker situatie. Maar het is natuurlijk een prachtig gezicht om zo’n behendige koolmees aan een mezenbol te zien bungelen

Hole 2:

  • Enkele Amberbomen (Liquidambar styraciflua) met mooie rode verkleuring in de herfst, tussen de green van 1 en de afslag van 2
  • Christusdoorn (Gleditsia triacanthos Sunburst) tussen fairway van 2 en 18

Amberboom (Liquidambar orientalis)

In de 16e eeuw beschreef een Spaanse natuuronderzoeker, die door Philips de 2e naar Mexico gestuurd was, deze boom als ‘liqued amber’, vloeibare amber. Dit vanwege de kleur en samenstelling van de hars. De bast van de Amberboom verspreidt, wanneer hij beschadigd is, een vanilleachtige geur die bekend staat als Styrax en die gebruikt wordt bij het maken van parfum. Net als de rode Esdoorn, waarvan hij veel weg heeft, vertoont de Amberboom schitterende herfstkleuren, variërend van helder scharlakenrood tot donkerrood, citroengeel en purper.


Klik op een holenummer voor gedetailleerde informatie over de hole

Chat met ons!
Heb je een vraag?