bekijk vacatures

Hole 12

par 4 stroke 4

Hole 12

Dit is de hole waarvoor veel spelers grote angst hebben. Er liggen dan ook de nodige gevaren op de loer. Denk aan de slice. Met gemak over de eerste sloot op de fairway, maar door de slice alsnog rechts in het water. Verstandig is het daarom hier niet aan te vallen, maar rustig en met beleid de hole te spelen. Hier win je het meeste met goed kort spel.

Van de tee met twee extra slagen.
Eerste slag links op de fairway opzetten, over de sloot. Tweede slag voor de volgende sloot. Als het haalbaar is mag je er ook overheen. De derde slag rechts aanhouden op de fairway. Met de vierde slag op de green. Houd wel het midden aan, dan heb je geen gevaar voor water en bunkers. Let op: dit is een wat hardere green, waardoor de bal wat verder rolt.

Van de tee met een extra slag.
Eerste slag over de sloot, links op de fairway. Let wel op de bunker aan deze kant. Tweede slag over de tweede sloot rechts op de fairway. Derde slag op de green. Houd bij het aanspelen rekening met wat hierboven is opgemerkt.

Van de tee zonder extra slag.
Vanaf de medal tee afslaan met een houten drie en daarna met een ijzer naar de green. Voor de grote jongens geldt dat ze een driver nemen en rechts op de fairway slaan. Of ga safe naar de fairway van hole negen! Wel opletten voor opkomende spelers. Tweede shot met een ijzer naar het midden van de green.

Speel naar je mogelijkheden en overschat jezelf niet.

Crossmoor Golf - Championship Course Hole 12

Natuur

De Roodborsttapuit
[sc_embed_player_template1 fileurl=”/wp-content/uploads/2021/08/cc-hole12-sound.mp3″]

Roodborsttapuiten zijn vogels van open tot halfopen, vaak droge terreinen met enige struweelopslag of hoog opschietende kruiden, zoals heidevelden. Het goed verborgen nest wordt op of net boven de grond gebouwd. Vanaf een uitkijkpost in het territorium wordt het grootste deel van het uit insekten en ander klein gedierte bestaande voedsel opgespoord. Onze roodborsttapuiten brengen de winter veelal door in Zuidwest-Europa.

Hole 12:

  • 2 Groenblijvende Eiken (Quercus ilex) jonge aanplant tussen Tee van de heren en de doorgang naar fairway van 11
  • Gele Treurwilgen (Salix Sepulcralis chrysocoma) links en rechts van de fairway
  • Groenblijvende Eik (Quercus turneri Pseudoturneri) rechts langs de Tungelroyse beek voorbij de tweede sloot

Gele Treurwilg (Salix sepulcralis Chrysocoma) (of ‘Tristis’)

De Gele Treurwilg is bijzonder populair voor tuinen en waterpartijen en kan tot 20 meter hoog worden. De kroon is breed en koepelvormig. Van jongs af aan bestaat de kroon uit een waterval van gele twijgen en groene bladeren die tot aan de grond reiken. Al heel vroeg verschijnen de eerste blaadjes en katjes. De Gele Treurwilg komt oorspronkelijk uit China en is gemakkelijk te vermeerderen door eenvoudig een lange twijg in de grond te steken. Het hout is gemakkelijk te bewerken omdat het niet splijt of splintert.


Klik op een holenummer voor gedetailleerde informatie over de hole

Chat met ons!
Heb je een vraag?