bekijk vacatures

Hole 6

par 4 stroke 11

Hole 6

Het laterale water links over praktisch de hele lengte van deze hole is als “out of bounds” gemarkeerd. Bent u er niet zeker van dat de bal buiten de baan ligt, speel dan een provisionele bal. Ook de bunkers rond de green, vooral de lastige greensidebunker rechts, kunnen heel wat spelers problemen bezorgen.

Het water hoeft helemaal niet in het spel te komen, door wat meer rechts op te lijnen en de bal midden fairway of iets naar rechts te spelen. De green ligt daarmee open aanspeelbaar.

De laterale watersituatie links van de green, die wel als hindernis wordt aangemerkt, kan nog wel eens regeltechnische problemen opleveren. In veel gevallen zal het niet mogelijk zijn om de bal niet dichter bij de hole te droppen. In dat geval zal de speler naar de tee van 14 moeten, of terug moeten gaan naar de plek waar de laatste slag is geslagen. Vaak is dat de greensidebunker rechts vanwaaruit in het water werd geslagen. Geen aantrekkelijk alternatief dus.

Crossmoor Golf - Championship Course Hole 6

Natuur

De Buizerd
[sc_embed_player_template1 fileurl=”/wp-content/uploads/2021/08/cc-hole6-sound.mp3″]

De Buizerd is waarschijnlijk wel de bekendste Nederlandse roofvogel. Het is een stevige vogel, niet erg goed toegerust op het vangen van snel bewegende prooien zoals bijvoorbeeld valken dat kunnen. Buizerds moeten het dan ook meer hebben van muizen, zieke konijnen, wormen en aas. Dat aas werd hen helaas noodlottig; in het verleden (en nog steeds!) werden buizerds vergiftigd door mensen die de roofvogels als concurrenten beschouwen. Gelukkig zijn deze praktijken sterk afgenomen, waardoor het aantal buizerds sterk is toegenomen. In de winter overwinteren in onze streken grote aantallen Scandinavische buizerds, die massaal op paaltjes in weilanden en langs snelwegen neerstrijken. Ze doen zich, vaak ten koste van hun eigen leven, te goed aan dierlijke verkeersslachtoffers langs onze snelwegen. In de trektijd kunnen groepen van vele tientallen buizerds worden gezien, die hoogte proberen te winnen door een warme luchtstroom onder de brede vleugels te vangen. Door van deze thermiek gebruik te maken kunnen ze met een minimale inspanning grote afstanden afleggen.

Hole 6:

  • Een rij Wilgen (Salix alba) langs de sloot en aan de overkant van de sloot in struikvorm
  • Rose Acacia (Robinia margaretta Casque rouge) links voor de green

Wilg (salix alba)

De Wilg heeft geen spectaculaire bloei en geen bijzonder blad, maar groeit overal en is dus een echte pionier. Het is een echte Nederlandse boom; hij kan goed tegen wind en water. De Wilg kan tot 25 meter hoog worden, maar komt ook voor als kleine struik of als knotwilg als hij op 2 meter hoogte wordt afgezaagd en regelmatig op die plaats wordt teruggeknipt. Juist omdat het zo’n veelvoorkomende boom is komen er ook veel kruisingen voor, zoals Kronkelwilg en Treurwilg die vaak als sierboom worden geplant. Met name de Treurwilg is een symbool van rouw, verdriet en de dood.

Het hout van de Wilg is niet goed genoeg voor timmerhout maar wel voor bijv. klompen, gereedschapstelen of kisten. Van wilgentenen worden wel manden en tuinmeubelen gemaakt. In de bast zit een flinke hoeveelheid salicylzuur, een van de belangrijkste bestanddelen van aspirine. De Egyptenaren kauwden al op stukjes wilgenbast bij koorts en hoofdpijn.


Klik op een holenummer voor gedetailleerde informatie over de hole

Chat met ons!
Heb je een vraag?