bekijk vacatures

Hole 17

par 3 stroke 18

Hole 17

Voldoende lengte en precisie met de richting, dat zijn veruit de belangrijkste elementen die de niet eens zo lange, maar voor veel golfers wel degelijk lastige hole 17 tot een succes of deceptie kunnen maken.

De hole lijkt korter dan hij in werkelijkheid is, maar dat is gezichtsbedrog. Je moet namelijk door de uitholling in het vlak voor de green en de oplopende green zelf, voldoende carry aan je bal geven om op de green te landen.

Altijd een club meer nemen dan je normaal bij deze lengte gewend bent, dus. En altijd, ongeacht de pinpositie, op de achterkant van de green mikken. Absoluut geen fade of draw slaan. Die landen of in een van de bunkers of in het bos. Ietsje links center green is de beste optie.

Is de slag toch te kort, let dan goed op dat je bij de up-hill putt die dan geslagen moet worden, voldoende lengte geeft. De green is behoorlijk steil en je slaat er snel te kort.

“Never up, never in”.

Crossmoor Golf - Championship Course Hole 17

Natuur

De Goudhaan
[sc_embed_player_template1 fileurl=”/wp-content/uploads/2021/08/cc-hole17-sound.mp3″]

De goudhaan is Europa’s kleinste vogeltje. Van snavel tot staartpunt meet hij slechts 8,5 cm! Het is een zangvogeltje dat vooral te vinden is in naaldbossen met lariksen en sparren. Ook al komen er grote aantallen goudhaantjes voor in ons land, ze worden niet snel gezien. Ze leven namelijk vooral in de toppen van naaldbomen. Hun aanwezigheid wordt meestal verraden door hun liedje of roepjes van hoge tonen; ‘zrie-zrie-zrie’. Door de hoge tonen zijn ze helaas minder goed te horen voor oudere mensen waarbij het gehoor wat achteruit is gegaan. Ze leven in groepjes en trekken vaak op met mezen. Goudhaantjes kunnen ontzettend tam zijn en vooral in de trektijd als er duizenden in ons land neerstrijken zijn ze zo met voedsel zoeken bezig dat je ze soms bijna aan kunt raken.

Hole 17:

  • Gelderse Roos (Viburnum opulus) bij Tee heren
  • Nordmannspar (Abies nordmanniana) 3 stuks achter de green

De Kaukasische zilverspar (Abies nordmanniana), Nordmann-spar of Krimspar is in 1838 door de Finse bioloog Alexander von Nordmann (1803-1866) in West-Europa geïntroduceerd en wordt meer en meer als kerstboom gebruikt, doordat de naalden minder snel uitvallen dan die van de fijnspar (Picea abies). De boom groeit langzaam: het duurt twee keer zo lang als bij de fijnspar voordat de boom 1,5–2 m hoog is. De boom wordt in Europa ook veel aangeplant voor de productie van hout, dat wit van kleur is.

De Nordmann-spar behoort tot het geslacht zilverspar (Abies) en komt oorspronkelijk uit de omgeving van de Zwarte Zee (Turkije, Armenië, Azerbeidzjan, Georgië, Noord-Kaukasus). De naalden zijn zachter dan die van de fijnspar.


Klik op een holenummer voor gedetailleerde informatie over de hole

Chat met ons!
Heb je een vraag?