Doel Crossmoor Charity Cup

Voedselbank Weert zet zich in voor mensen, zowel kinderen als volwassenen, die om allerlei verschillende redenen voor korte of langere duur te maken hebben met een zeer laag inkomen. Mensen die onder de armoedegrens moeten leven en hierdoor zichzelf en hun gezin niet kunnen voorzien van een dagelijkse (gezonde) maaltijd. Dat de vraag alsmaar groter wordt hoeven wij u niet uit te leggen.

De werkwijze van Voedselbanken Nederland is zodanig dat de individuele lokale Voedselbanken (er zijn er meer dan 175 in Nederland) selfsupporting moeten zijn voor het inzamelen van vlees, vis, groente, fruit, brood en zuivel vanuit de regionale winkels. Om er vervolgens voor te zorgen dat er dan op de uitgifte dag voldoende producten zijn om cliënten te kunnen voorzien van een fatsoenlijk pakket met eerste levensbehoeften. In Weert hebben we op dit moment te maken met 200 gezinnen, ruim 600 monden. U heeft vast een beeld van de uitdaging waar we wekelijks voor staan, de hoeveelheid levensmiddelen waar we voor moeten zorgen en het zware sjouwwerk wat hiermee gepaard gaat.

Alle gedoneerde levensmiddelen worden doordeweeks opgehaald bij heel veel verschillende winkelvestigingen, de groenteveiling in Venlo, het distributiecentrum van de landelijke organisatie in Landgraaf en andere leveranciers/bedrijven tot ca.70 km rondom Weert. Op vrijdagmiddag worden de levensmiddelen voor onze cliënten in Budel en Nederweert naar de distributiepunten in die plaatsen gebracht. Onze Voedselbankvestiging voor Weert, Cranendonck en Nederweert, krijgt steeds meer cliënten en we moeten steeds vaker en verder rijden om producten op te halen. De voedselbank werkt uitsluitend met vrijwilligers, niemand krijgt betaald (ook niet binnen Voedselbanken Nederland). We zijn een professionele organisatie met alle verplichtingen die de (Arbo)wet en voedsel- en warenautoriteit aan ons stelt. De gemiddelde leeftijd van onze vrijwilligers ligt boven de 65 jaar. We doen er dus alles aan om het zware werk zo licht mogelijk te maken, want vrijwilligers zijn een schaars goed